Skip to content

AANVAL ISRAEL OP BEVRIJDINGSVLOOT: 9 DODEN

June 1, 2010

Bericht overgenomen van NPK

Op zondagnacht heeft het Israelische leger de bevrijdingsvloot die op weg was naar Gaza aangevallen. De vloot bevond zich in internationale wateren.

Op beeldmateriaal is te zien hoe Israelische militairen een boot vanaf een helicopter enteren, geweren in de aanslag. Er klinken schoten, er vallen gewonden.

Volgens berichten van AlJazeera zijn er op de Turkse boot Mavi Marmara 16 doden gevallen.

Israel spreekt van een “illegaal” hulpkonvooi. Israel beklaagt zich dat de militairen toen ze de boot enterden zouden zijn aangevallen door de opvarenden. Wat een gotspe, de aanvaller beklaagt zich over mogelijke zelfverdediging …… De schepen bevonden zich nota bene in internationale wateren en vormden geen enkele bedreiging voor Israels veiligheid. De Israelische aanval was illegaal en is als piraterij aan te merken.

De Vrijheidvloot wilde hulpgoederen (cement en medische hulpmiddelenen) afleveren in Gaza. Gaza wordt al drie jaar door Israel volledig geblokkeerd, land-, lucht- en zeeroutes worden door Israel afgegrendeld. Palestijnse vissers kunnen niet uit vissen. Normaal vracht- en personenverkeer naar en van Gaza is onmogelijk. De bevolking is afhankelijk van VN hulpgoederen en smokkelwaar door tunnels naar Egypte. Na Israel’s illegale aanval op Gaza, ook wel het “kerstbombardement” genoemd, heeft er nauwelijks wederopbouw kunnen plaatsvinden.

Internationaal wordt de blokkade van Gaza als illegaal bestempeld. De EU heeft Israel vele malen opgeroepen de blokkade op te heffen.

lees het hele artikel

Aljazeera first breaking news about attack Flotilla:


Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: