Skip to content

Deelneemster Gaza boot roept op tot BDS

June 8, 2010

Anne de Jong was één van de 700 passagiers van de Gaza Freedom Flotilla die middels humanitaire hulp op wilde komen voor de mensenrechten van de 1.5 miljoen Palestijnen in de grootste openlucht gevangenis van de wereld: De Gazastrook.

Dit is haar oproep: Te lang heeft de wereld toegekeken en gezwegen terwijl miljoenen mensen door Israel verdreven, uitgesloten en vermoord werden puur en alleen omdat zij niet de goede afkomst hadden. Dit gebeurt nu en dit mogen wij niet laten gebeuren. Mensenrechten moeten voor iedereen gelden, ongeacht huidskleur, geslacht, religie of ethniciteit.

De ervaringen en verwondingen van Amin (de andere Nederlandse deelnemer aan de vloot)  en mij vallen in het niet vergeleken bij de dagelijkse realiteit van de Palestijnen. Wij zijn het aan hen en aan de dodelijke slachtoffers van de Freedom Flotilla verplicht om nu door te pakken. Om nu hand in hand, samen, in solidariteit en vastberaden voor de mensenrechten te kiezen. Ik hoop dat hun verloren levens ons helpen herinneren dat mededogen, solidariteit en mensenrechten altijd sterker zijn dan bommen, kogels en mitrailleurs.

Laat je niet buiten spel zetten, speak up! Schrijf je lokale media (om te bedanken of om te beklagen), spreek uw wethouder/politieke partij aan, teken de petitie voor een onafhankelijk onderzoek:

http://www.avaaz.org/nl/gaza_flotilla_8/?cl=603070369&v=6490

Draag zelf heel direct bij door de BDS campagne te steunen.

Steun het werk van de Free Gaza movement & Witness Gaza

http://www.freegaza.org/

http://www.witnessgaza.com/

Mensenrechten is niet slechts een links ideaal. Mensenrechten zijn verankert in internationale wetten en verdragen die doormiddel van gerechtigheid, sancties en richtlijnen daadwerkelijk verandering zullen brengen. In solidariteit met de Palestijnen en met iedereen die in mensenrechten voor iedereen gelooft,

Anne

Advertisements
%d bloggers like this: