Skip to content

Acties in kader van Internationale dag van Solidariteit met Palestijnse volk

November 29, 2010

Internationale dag van Solidariteit met het Palestijnse volk

In het kader van de Internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk hebben vijf groepen in vijf verschillende landen een flashmob uitgevoerd met Palestijnse dabka dans. Vijf landen, vijf steden, één boodschap: Solidariteit met het Palestijnse volk door Boycott, Divestment and Sanctions.  Er is ook een Nederlandse bijdrage aan deze video, heel toepasselijk met molen en klompen.

Tevens voerde de Badjassenbrigade dit weekend een inspectie uit en informeerde het Utrechtse winkelende publiek over de ware achtergrond van de Ahava Dode Zee producten, afkomstig uit een nederzetting in het door Israël bezette Palestijnse gebied. De meiden van de Badjassenbrigade kopen géén gestolen schoonheid! meer hierover op http://mooiniet.wordpress.com

Achtergrond

In 1977  werd door de Verenigde Naties een resolutie aangenomen waarin de datum 29 november is vastgesteld als de Internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk . De datum is niet toevallig gekozen. Op die dag in 1947 werd namelijk de resolutie over de verdeling van Palestina aangenomen door de VN vergadering (resolutie 181). Dit was tegen de wil van de meerderheid van de bevolking van Palestina. Het plan werd aangenomen maar nooit uitgevoerd. Na het falen van uitvoeren van het VN verdelingsplan werd in 1948 de Staat Israël uitgeroepen op 78% van het land. 80% van de inheemse Palestijnse bevolking moest vluchten. Volgens VN resolutie 194 hebben alle Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen het recht om terug te keren naar hun oorspronkelijke eigendommen. Tot op de dag van vandaag weigert Israël dit uit te voeren.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: