Skip to content

Geert Wilders in de zak van Sinterklaas

December 1, 2010
 

 

Sinterklaas wil verhinderen dat Geert Wilders naar Israël afreistTerwijl Geert Wilders in een interview met de Israëlische krant Yediot Ahronot* zegt trots te zijn op het feit dat Israël het enige land is dat expliciet in het regeerakkoord genoemd wordt en hij zich voorbereid op zijn bezoek aan Israël op 5 december, bezocht Sinterklaas vandaag Den Haag om Geert Wilders in de zak te doen.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2788/Geert-Wilders/article/detail/1067241/2010/12/01/Wilders-Wij-zijn-Israels-beste-vriend.dhtml

 

De Sint wil voorkomen dat Wilders op 5 december in Israël gaat spreken over Jordanië als de enige Palestijnse Staat. Wilders is uitgenodigd door de Ha Tikva partij voor de conferentie in het Israel Jaffa Centrum in Tel Aviv met als titel: ‘De Jordaanse optie, of Jordanië de Palestijnse natiestaat kan zijn?’

 

 

Geert Wilders liet eerder via een Twitter bericht al weten van mening te zijn dat de enige Palestijnse Staat die er ooit moet komen al bestaat en Jordanië heet.

De Sint was getipt door het Netwerk Samenwerken voor Palestina.

Zij maken zich zorgen over de nauwe banden die Geert Wilders onderhoudt met Israël en de onvoorwaardelijke steun die hij uit voor deze Staat, die met regelmaat mensenrechten schendt en internationale wetten aan de lars lapt. Het voorstel om Jordanië uit te roepen tot Palestijnse Staat is volgens heneen luid pleidooi voor de misdaad van etnische zuivering en een steun voor racisme. In een kamerdebat in 2008 zei Geert Wilders al dat wat hem betreft de Palestijnen de Sinaï woestijn in konden worden gedreven.

In het interview in Yediot Ahronot zegt Wilders ook: “De Palestijnen geloven – en dit is de natuur van de Islam – dat Israël hun land is en dat ze via Israël de niet-moslims in het Westen aanvallen.” Hiermee gaat Wilders totaal voorbij aan het feit dat de volgens internationale wetgeving en verschillende VN resoluties de Palestijnse vluchtelingen het recht hebben terug te keren en de bezetting van de Westbank en de Gazastrook beëindigd moeten worden. Bovendien doet het geen recht aan de vele christelijke Palestijnen die in dat gebied wonen.

Sint heeft vernomen dat ook in Tel Aviv protest wordt voorbereid door Nederlanders en Israëlis.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: