Skip to content

Palestijnse Freedom Riders op Israëlische bussen

November 25, 2011

Net zoals 60 jaar geleden de gediscrimineerde Afro-Amerikanen in Amerika deden, is een groep Palestijnen op 15 november 2011 op een voor hen verboden bus gestapt. De rit was een geweldloos protest tegen de apartheid in hun land. Zij werden door de Israëlische politie gearresteerd en vastgezet, maar deze acties gaan door.

Apartheid

De Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn alleen toegankelijk voor joodse kolonisten. Deze kolonies worden via een modern, snel groeiend wegennet verbonden met Israël. Veel van deze wegen zijn verboden voor Palestijns verkeer terwijl ze door Palestijns gebied zijn aangelegd. Er rijden aparte busdiensten voor de joodse kolonisten.Onlangs heeft het Russel Tribunaal over Palestina/Israël uitgesproken dat hier sprake is van de misdaad van Apartheid.

Freedom Riders Actie in Nederland

Palestijnse Freedom Riders vragen ons nu om steun aan hun actie te geven, wat inmiddels in vele landen, ook in Nederland op gang komt.

Blij met je recht op bewegingsvrijheid en solidair met hen die dat wordt ontzegd?

Doe mee met Actie Freedom Riders Nederland:

-Print het logo van de Freedom Riders en plak op je autoraam, bus, fiets, rugzak…

-Zodra je nu beweegt op de Nederlandse wegen voer je al aktie tegen apartheid !

 

Kopiëren, opslaan en printen buslogo :klik op de foto, klik op rechter muisknop, kies opslaan als, sla afbeelding op en print uit !


Oproep voor boycot Egged en Veolia

De busmaatschappijen Egged en Veolia , die in Palestina het gesegregeerde busvervoer exploiteren, nemen naar verwachting binnnenkort het busvervoer in Amserdam regio Waterland en regio Nijmegen over.

Apartheidsbussen verdienen dan voortaan ook aan Nederlandse reizigers. Daarom een oproep aan de Nederlandse gemeenten: Boycot Egged en Veolia.

 

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: