Skip to content

Over BDS

BDS Nederland

Op deze weblog vind je informatie over de campagne van Boycot, Desinvesteren en Sancties als middel om Israël onder druk te zetten om de rechten van de Palestijnen te respecteren en het internationaal recht na te leven.

Op 9 juli 2005 deed de Palestijnse Civil Society een oproep tot steun voor deze BDS campagne. Deze oproep is hier te lezen: http://bdsmovement.net/?q=node/52

In Nederland is een platform van verschillende organisaties, groepen en individuen actief om deze BDS campagne te promoten. (Zie de Contact pagina voor een overzicht van de organisaties)

Waarom een boycot van Israël ?

Israël houdt zich niet aan internationale wetgeving. Israël houdt de bezetting van Palestina in stand en voert een Apartheid politiek. Israël negeert resoluties van de Verenigde Naties en luistert niet naar kritiek van de internationale gemeenschap.

Het is onze morele verantwoordelijkheid om Israël onder druk te zetten om een einde te maken aan het onrecht dat de Palestijnen wordt aangedaan.

>Via een boycot van Israëlische producten, via een culturele en academische boycot
> Door niet te investeren in bedrijven die profiteren van de bezetting van Palestina
> Door niet te investeren in bedrijven die deze bezetting in stand houden
> Door van onze regering te eisen dat zij sancties oplegt aan Israël

Op deze weblog vind je regelmatig nieuws en oproepen tot actie om de BDS campagne te ondersteunen.

Waar staat BDS voor?

Boycot: Geen Israëlische producten kopen. Wij werken niet met lijsten van producten en bedrijven. Er zijn verschillende internationale campagnes die als voorbeeld dienen en waar we ons bij aansluiten. Voor de gewone consument gaat het vooral om dagelijkse boodschappen van vooral groenten en fruit die als ‘made in Israel’ worden verkocht, maar door Carmel Agrexco uit nederzettingen in de Westbank worden geëxporteerd.

Divestment: Niet meer investeren in bedrijven die profiteren van de bezetting van Palestina en die de bezetting in stand houden. Banken, pensioenfondsen, gemeenten, bedrijven aansporen hun morele verantwoordelijkheid te nemen en te stoppen met financieren van foute projecten en bedrijven.

Sanctions: Sancties opleggen aan Israël kan alleen gedaan worden door overheden. Wij sporen onze regering aan om Israël niet te belonen met bijvoorbeeld speciale handelsverdragen, maar samenwerking met Israël juist op te schorten totdat Israël het internationaal recht naleeft.

 

%d bloggers like this: