Skip to content

Welke producten

Koop niet uit illegale nederzettingen!

———————————————————————————————————-

Israëlische producten in Nederlandse supermarkten

In Nederland richt het BDS platform zich vooral op verkoop van Israëlische producten in de supermarkten. Vaak komen deze ook nog uit de illegale nederzettingen. Wij willen in eerste instantie dat Albert Heijn als marktleider het goede voorbeeld geeft en stopt met de verkoop van Israëlische Apartheid!

>Let op de stickers en land van herkomst op de bordjes bij de producten. De supermarkt beslist zelf welke groenten en fruit worden ingekocht en dat kan per week verschillen!

Check: www.youtube.com/watch?v=N2nrNn7-B2g

In Nederlandse supermarkten gaat het vooral om:

Sinaasappelen (merk Jaffa),

Avocados , Mangos, Kleine tomaatjes, Selderij, Paprika, Zoete mais, Aardappels, Dadels (Kedem, Carmel, Agrexco)

Broodbeleg van het merk Sabra (humus en babaganoush)

Vegetarische producten van het merk Tivall (is nu huismerk AH)

Wijn van de Galil Mountain Winery, the Golan Heights Winery and the Dalton Winery.

De Golan Heights Winery heeft veel wijngaarden op bezet gebied in de Golan Hoogte (in 1967 bezet  van Syrië)

Soda Stream / Soda Club (apparaat om bruiswater te maken, siropen en flessen die daarbij horen)

***

De acties van het BDS platform richten zich op Albert Heijn die als marktleider een voorbeeld voor moreel verantwoordelijk zakendoen moet stellen. Albert Heijn profileert zichzelf met de slogan ‘Puur en Eerlijk‘ maar er is niets eerlijks aan producten waarop Made in Israël staat terwijl ze gekweekt zijn op gestolen grond met gestolen water. Wij vragen de Albert Heijn dan ook om te stoppen met de verkoop van deze producten. AH heeft ons per brief laten weten dat zij het standpunt innemen dat zolang de overheid niet tot een boycot overgaat, AH dat ook niet doet. Wij vinden echter dat AH net als alle grote bedrijven zelf verantwoordelijkheid moeten nemen en geen bedrijven moeten steunen die profiteren van een illegale bezetting. Daarom blijven wij AH en het publiek benaderen en informeren. Wij staan regelmatig met lokale actiegroepen bij AH’s door het hele land om handtekeningen te verzamelen achterop onze actiekaarten. Deze zullen vervolgens aangeboden worden aan het management van Albert Heijn. Als je wilt weten of in jouw buurt ook een actiegroep actief is, mail ons dan via bdsnederland@gmail.com

Advertisements
One Comment

Trackbacks

  1. Newsletter January 2011 « beitjiddi

Comments are closed.

%d bloggers like this: