Skip to content

Acties

Wil je zelf in actie komen en de BDS campagne ondersteunen? kijk dan regelmatig naar deze pagina voor suggesties of meld je aan via de button hiernaast en Sign Up voor updates van nieuwe berichten.

Als één persoon een brief schrijft of een bedrijfsleider aanspreekt, lijkt dat soms geen verschil te maken, maar als vele mensen een brief sturen, een e-mail schrijven en als een bedrijfsleider van verschillende mensen te horen krijgt dat zij geen Israëlische producten meer willen zien in hun supermarkt, dan wordt het een beweging die zichtbaar is en geven wij met z’n allen als moreel bewuste mensen een duidelijk signaal af!

——————————————————————————————————————————-

Actie voor juli en augustus

Tijdens de vastenmaand ramadan kopen veel moslims dadels om het vasten mee te breken. Er zijn veel dadels op de markt van Israëlische bedrijven die dadelplantages bezitten in de Westelijke Jordaanvallei, het gebied dat valt onder Israëlische militaire bezetting. Op gestolen Palestijnse grond met gestolen water worden daar dadels gekweekt. De Palestijnse arbeiders worden tegen zeer lage lonen ingezet om het zware werk te doen, vaak onder slechte en gevaarlijke omstandigheden.

Vraag jouw eigen groentenboer om géén Israëlische dadels te verkopen. Informeer je omgeving over deze merknamen:

Carmel/Agrexco, Jordan Plains, Jordan River, Kedem, Hadikliam (Bomaja) en King Solomon.

Je kunt flyers bestellen en helpen met flyeren bij moskeeën. Je kunt ook via internet berichtjes verspreiden over de Dadelcampagne.

Bestel via npk@xs4all.nl

Vorig jaar voerden wij ook al actie tegen de Israëlische dadels. Luister hier naar een radio interview over deze actie op de Wereldomroep en op NPS radio:

www.rnw.nl/english/article/say-no-israeli-dates-0#audio

http://www.palestina-komitee.nl/upload/UserFiles/File/dadelactie%20NPS%20DBNL%209-8-2010.mp3

*******

Spreek je eigen supermarkt aan op de verkoop van Israëlische producten.

Veel supermarkten verkopen met regelmaat groenten en fruit uit Israël. Veel van deze groenten en fruit worden gekweekt in de Jordaanvallei, die sinds 1967 door Israël onder militaire bezetting valt en waar sindsdien de Palestijnse boeren hun land zijn kwijtgeraakt door militaire bevelen die hen verbieden hun eigen privé grond te betreden.

Het BDS platform richt haar acties op de marktleider Albert Heijn. Maandelijks staan in verschillende steden vrijwilligers met actiekaarten om handtekeningen in te zamelen om het Management van Albert Heijn te tonen dat een groeiende groep Nederlanders géén producten uit Israël in de winkel wil zien, zolang Israël het internationaal recht niet naleeft.

Maar ook andere supermarkten moeten op hun morele verantwoordelijkheid gewezen worden. Een gesprek met de bedrijfsleider, een brief of een e-mail geeft aan dat er steeds meer mensen zijn die bewust kiezen om niet die bedrijven die profiteren van de illegale bezetting van Palestina te steunen.

Reacties van winkeliers kunnen met ons gedeeld worden via bdsnederland@gmail.com

 

———–

 

Advertisements
%d bloggers like this: